Le Monde: Serviciile secrete franceze spionează comunicațiile în Franța

96
Le Monde: Serviciile secrete franceze spionează comunicațiile în Franța - paris2-1373009616.jpg

Articole recomandate

Serviciile secrete franceze interceptează 'totalitatea comunicațiilor' în Franța pentru a le stoca 'vreme de mai mulți ani' în afara oricărui control, a scris joi cotidianul Le Monde, pe fondul dezvăluirilor de spionaj la mare scară ce este, potrivit lui Edward Snowden, practicat de Statele Unite ale Americii. Contactat de France Presse pentru a comenta pe acest subiect, guvernul francez nu a avut nicio reacție joi seară.

Acuzația ce vizează Direcția Generală de Securitate Externă /DGSE/, serviciul de informații însărcinat cu colectarea de intelligence din afara țării, intervine în contextul în care suspiciunile de spionaj ce vizează instituții și cetățeni din Europa de către SUA au provocat un val de indignare pe Bătrânul Continent.

Potrivit Le Monde, DGSE 'colectează în mod sistematic semnalele electromagnetice transmise de computerele din Franța, precum și toate fluxurile dintre francezi și străinătate: totalitatea comunicațiilor noastre sunt spionate'.

Rodul acestei acțiuni de colectare /emailuri, SMS-uri, apeluri telefonice, date și mesaje introduse pe Facebook, Twitter.../ este stocat după aceea 'vreme de mai mulți ani' într-un supercomputer aflat la sediul DGSE de la Paris. Celelalte servicii, asigură publicația franceză, precum contraspionajul sau vămile, merg acolo și 'accesează zilnic' informațiile care le interesează.

Într-un comunicat emis în reacție la informațiile Le Monde, deputatul socialist Jean-Jacques Urvoas, coraportor al misiunii de evaluare asupra cadrului juridic aplicabil serviciilor de informații, subliniază că 'problemele de intelligence cu greu pot fi asociate cu fantezii și imprecizii'.

În opinia sa, afirmația potrivit căreia ''totalitatea comunicațiilor noastre sunt spionate și stocate vreme de mai mulți ani' cu greu corespunde realității pe care o cunosc eu'. El a amintit că interceptările ce vizează cetățeni francezi au nevoie de o autorizație din partea Comisiei Naționale pentru Controlul Interceptărilor de Securitate /CNCIS/ și că datele colectate trebuie distruse după utilizare. 'Deci, cetățenii francezi nu sunt supuși unui spionaj masiv și permanent în afara oricărui control', a conchis el. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4056 secunde