Președintele Parlamentului European, Martin Schulz:

"Spionarea instituțiilor europene, o lovitură grea pentru relațiile UE-SUA"

135

Articole recomandate

Informațiile potrivit cărora Statele Unite au spionat instituțiile europene, dacă se confirmă, vor reprezenta "o lovitură teribilă" pentru relațiile dintre Uniunea Europeană și Washington, a apreciat președintele Parlamentului European, Martin Schulz.

Martin Schulz a declarat că a fost "profund șocat" de aceste dezvăluiri, în discursul său, la sesiunea de deschidere a Parlamentului European de la Strasbourg.

"Dacă aceste aserțiuni vor fi confirmate, aceasta va însemna că situația este extrem de serioasă" și ele vor reprezenta "o lovitură teribilă pentru relațiile dintre Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii", a avertizat președintele social-democrat al Parlamentului European, care a menționat în decursul ultimelor zile un posibil "imens scandal".

"Parlamentul European nu trebuie să fie tratat precum un dușman", a adăugat Schulz, evocând informațiile potrivit cărora au fost instalate microfoane în Biroul de Informare al Parlamentului European de la Washington.

"Eu înțeleg perfect că trebuie să fie luate măsuri în lupta împotriva terorismului, sunt necesare și activități de informare, dar eu nu am sentimentul că instituțiile europene au intenția de a pregăti atentate teroriste, de aceea eu consider că acest mod de a acționa este complet intolerabil", a mai adăugat președintele Parlamentului European.

Schulz a anunțat că a avut o "întâlnire cu ambasadorul american la Uniunea Europeană" și i-a "cerut ca în mod cât mai rapid și cât mai complet posibil, să ofere toate explicațiile necesare". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 02 Iulie 2013
Stire din Actual : Tragedie  la Cirque  du Soleil
Pagina a fost generata in 1.0707 secunde