Lider al Statului Islamic, ucis de coaliția internațională

111
Lider al Statului Islamic,  ucis de coaliția internațională - liderisis-1472649090.jpg

Articole recomandate

Un lider al grupării Stat Islamic (SI) a fost vizat, marți, de o lovitură a coaliției internaționale, a făcut cunoscut un oficial american, fără să precizeze dacă este vorba despre purtătorul de cuvânt al jihadiștilor, Abu Muhammad al-Adnani, anunțat mort de către SI, relatează AFP.

Coaliția împotriva grupării Stat Islamic "a efectuat o lovitură aeriană la Al-Bab (nord-est de Alep), în Siria, vizând un înalt responsabil al SI", a declarat acest oficial sub acoperirea anonimatului. "Suntem pe punctul de a evalua rezultatele acestei operațiuni", a adăugat el, refuzând orice comentariu.

SI a anunțat marți decesul lui Abu Muhammad al-Adnani în provincia Alep din nordul Siriei.

Liderul jihadist - considerat de serviciile occidentale de informații ca "ministrul atentatelor" comise de jihadiști - s-a făcut remarcat îndemnându-i pe simpatizanții SI să treacă la acțiune în țara lor de origine, folosind orice armă disponibilă (cuțit, piatră sau mașină) împotriva cetățenilor țărilor membre ale coaliției antijihadiste.

Coaliția condusă de Statele Unite încearcă în prezent să destructureze organizația extremistă prin eliminarea liderilor acesteia. "SI este acum sub o presiune mai mare decât în orice alt moment al campaniei", a declarat marți șeful comandamentului american din Orientul Mijlociu, generalul Joe Votel, în cursul unei conferințe de presă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5999 secunde