Lider ISIS, omorât de Statele Unite

231
Lider ISIS, omorât de Statele Unite - liderisis-1457540371.jpg

Articole recomandate

Abu Omar al-Shishani, liderul militar al filialei siriene a rețelei teroriste Statul Islamic, probabil a murit într-un raid aerian efectuat de Statele Unite în Siria, afirmă surse citate de CNN și de Al-Arabiya.

Armata Statelor Unite și serviciile secrete americane încearcă să stabilească dacă Abu Omar al-Shishani, un apropiat al lui Abu Bakr al-Baghdadi, liderul organizației teroriste Statul Islamic, a fost eliminat în raidul aerian din Siria.

Potrivit CNN, Abu Omar al-Shishani - alias "Omar cecenul" - a fost ținta unui raid aerian american efectuat pe 4 martie în orașul sirian Al-Shaddadi.

"Informațiile sunt în curs de verificare de către serviciile de informații", a de-clarat un oficial din cadrul Pentagonului citat de CNN.

În vârstă de 30 de ani, Abu Omar al-Shishani (pe numele real Tarhan Taiumurazovici Batiraș) s-a născut în Georgia și a fost membru al forțelor speciale georgiene înainte de a se deplasa în Siria și a deveni liderul militar al filialei siriene a rețelei teroriste Statul Islamic.

Statele Unite oferă o recompensă de cinci milioane dolari pentru capturarea sau eliminarea teroristului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 22 Februarie 2016
Stire din Actual : Apple refuză colaborarea cu FBI
Pagina a fost generata in 1.1267 secunde