Liderii UE vor adopta un Pact pentru creștere și locuri de muncă

208
Liderii UE vor adopta un Pact  pentru creștere și locuri de muncă - consiliuleuropean-1340717757.jpg
Liderii statelor UE, care se reunesc joi și vineri în Consiliul European de vară, vor adopta un Pact pentru creștere și locuri de muncă, care va sublinia importanța reluării creșterii economice în Europa, relevă proiectul concluziilor reuniunii, citat de EurActiv.

Documentul reflectă un echilibru între diferitele interese ale statelor membre, după ce țările din flancul sudic al zonei euro au criticat faptul că Pactul fiscal adoptat în luna martie vizează exclusiv măsuri de austeritate.

Ca o dovadă a faptului că influența Germaniei este departe de a se diminua, noul document va sublinia că țările membre trebuie să acorde în conti-nuare atenție balan-ței conturilor lor.

Statele europene vor trebui să aibă în vedere "protejarea investițiilor în domenii orientate spre viitor, legate direct de potențialul de creștere al economiei, și asigurarea durabilității sistemelor de pensii", se menționează în proiectul concluziilor summit-ului.

Alte priorități ar trebui să fie accelerarea liberalizării piețelor, promovarea creării de locuri de muncă și modernizarea administrației publice.

De asemenea, documentul ce va fi adoptat la finalul reuniunii la nivel înalt va cere oficial suplimentarea cu 10 miliarde de euro a capitalului Băncii Europene de Investiții, ceea ce va implica o creștere a capacității sale de împrumut cu 60 de miliarde de euro. Aceste măsuri ar urma să intre în vigoare până la finalul anului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4449 secunde