"Lord" al drogurilor, evadat din închisoare...din nou

165

Articole recomandate

Lordul drogurilor, Joaquin 'El Chapo' Guzman, din Mexic, a reușit să evadeze dintr-o închisoare de maximă securitate pentru a doua oară în 14 ani, a anunțat guvernul duminică, transmite AFP.


Guzman a fost văzut ultima dată sâmbătă seară în apropierea sălii de dușuri din închisoarea Altiplano, la 90 de km vest de capitală, după care a dispărut, 'evadarea sa fiind confirmată', a indicat, într-un comunicat, Comisia Națională de Securitate.

"După ce s-a constatat că el nu a mai apărut", a fost declanșată alarma, "evadarea sa fiind confirmată", se arată în comunicat.

"Au fost lansate operațiuni de căutare în zonă, precum și pe drumurile din statele vecine", a precizat Comisia Națională de Securitate. Zborurile de pe aeroportul Toluca din apropiere au fost de asemenea suspendate.

După o căutare de 13 ani, armata a reușit, în februarie 2014, să-l prindă pe 'El Chapo' în timpul unui raid nocturn într-un cartier turistic din Mazatlan, în statul Sinaola.

'El Chapo', diminutiv de la 'chaparro' ('bondoc'), aluzie la cei 1,64 metri ai săi, a mai evadat dintr-o închisoare de maximă securitate în 2001, ascuns într-un coș cu lenjerie murdară.

Guzman era considerat cel mai căutat lord al drogurilor din lume, fiind liderul puternicului cartel Sinaola.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 11 Iulie 2015
Stire din Eveniment : Droguri confiscate de jandarmi
Luni, 22 Iunie 2015
Stire din Eveniment : Băut și drogat la volan
Pagina a fost generata in 0.4822 secunde