Lukoil va majora investițiile în acest an până la 20 de miliarde de dolari

109
Lukoil va majora investițiile în acest an  până la 20 de miliarde de dolari - lukoil-1366727252.jpg
Consiliul director de la compania petrolieră rusă OAO Lukoil a aprobat un program de investiții pentru 2013 de peste 20 de miliarde de dolari, a declarat, ieri, directorul general Vagit Alekperov, citat de Interfax.

Anterior, Lukoil, al doilea mare producător de petrol din Rusia, și-a propus pentru 2013 un program de investiții de 14-16 miliarde de dolari.

"Indiferent care va fi prețul petrolului, există două lucruri pe care nu le vom face: să reducem plățile către acționarii noștri și să ne ajustăm programul de investiții", a declarat Alekperov.

Acesta a adăugat că fir-ma sa va finaliza preluarea Samara-Nafta pe data de 26 aprilie. Lukoil a convenit să plătească 2,05 miliarde de dolari pentru totalitatea acțiunilor companiei Samara-Nafta, care produce aproximativ 2,5 milioane tone de petrol pe an și are rezerve de aproximativ 85 milioane tone.

Directorul Lukoil a mai spus că grupul vrea să-și majoreze producția de hidrocarburi cu 3% în acest an și vrea în continuare să-și majoreze producția de petrol cu 1,5-2%.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2706 secunde