Madeira permite accesul turiștilor europeni imunizați cu vaccinuri care nu au fost aprobate în UE

176
Madeira permite accesul turiștilor europeni imunizați cu vaccinuri care nu au fost aprobate în UE - madeira-1625488207.jpg
Madeira, o populară destinație de vacanță din Portugalia, va permite intrarea turiștilor care au fost vaccinați și cu alte vaccinuri decât cele aprobate de Uniunea Europeană, a anunțat guvernul regional al țării, citat de Reuters.

Anunțul a fost făcut, duminică, 4 iulie, de secretarul pentru sănătate al guvernului local autonom din Madeira, Pedro Ramos. El a declarat că orice persoană vaccinată va fi primită în Madeira pentru că „dacă milioane de oameni au fost imunizați cu aceste vaccinuri (cele neaprobate în U.E.), atunci nivelul lor de protecție este similar cu al celorlalți”.

Decizia vine în urma unor critici față de Uniunea Europeană, care nu a inclus și Covishield, o variantă a vaccinului AstraZeneca produsă în India, pe lista de vaccinuri aprobate pe certificatul verde.

În jur de cinci milioane de oameni din Regatul Unit au fost vaccinați cu acest ser, iar Madeira este o destinație de vacanță populară printre britanici.

Uniunea Europeană a lansat certificatul digital Covid, săptămâna trecută, și a autorizat până cum doar patru vaccinuri – Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca și Johnson & Johnson. Certificatul permite cetățenilor să călătorească liber în țările membre dacă au fost vaccinați cu schema completă a unuia dintre vaccinurile aprobate, dacă au un test negativ recent sau dacă au imunitate în urma recuperării.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2642 secunde