Malaysia anunță că au fost șterse date din simulatorul pilotului zborului MH370

447
Malaysia anunță că au fost șterse date din simulatorul pilotului zborului MH370 - malaysiaairlinesboeing777200er9m-1395229050.jpg
Apar noi mărturii privind locul unde ar putea fi avionul dispărut. Poliția din Maldive examinează mărturiile postate pe un site de știri local, potrivit cărora locuitorii au văzut "un avion mare care zbura la altitudine joasă în ziua misterioasei dispariții a zborului MH370".


Într-un comunicat emis marți seara, poliția a anunțat că examinează informațiile de pe un site de Internet al presei locale, Haveeru, potrivit căruia locuitorii au văzut un avion mare care survola o insulă izolată a arhipelagului, Kuva Huvadhoo, la 8 martie.


"Poliția analizează informațiile din presă care arată că un avion care zbura la altitudine joasă a fost văzut deasupra Kuda Huvadhoo", potrivit acestui comunicat, citat de Mediafax.


Mai multe piste false au fost deja explorate după mărturiile oamenilor care afirmau că au văzut avionul Boeing 777 al Malaysia Airlines. Avionul a decolat din Kuala Lumpur sâmbătă, 8 martie, ora 00.41 (vineri, 18.41 ora României) în direcția Beijing.


Martorii oculari citați de site-ul Haveeru afirmă că au văzut un avion cu benzi roșii îndreptându-se către punctul sudic al arhipelagului.


"Nu am văzut niciodată un avion zburând la o altitudine așa de joasă deasupra insulei noastre. Am văzut hidravioane, dar acesta nu era așa ceva. Puteam chiar să văd clar ușile", declară una dintre persoanele citate de site, informează digi24.ro.


Malaysia anunță că au fost șterse date din simulatorul pilotului zborului MH370


Ancheta care-i vizează pe cei 239 de pasageri și membri ai echipajului zborului MH370 nu a dezvăluit nimic suspect, iar "date" au fost șterse din simulatorul de zbor confiscat la domiciliul pilotului, au anunțat miercuri autoritățile malaysiene.


"Am primit (rezultatele) verificărilor efectuate asupra profilului pasagerilor de către toate țările, cu excepția Ucrainei și Rusiei", a declarat ministrul malaysian al Transporturilor și Apărării Hishammuddin Hussein în conferința de presă zilnică.


"Pentru moment, nu a fost găsită nicio altă informație semnificativă despre pasageri", a adăugat el.


Doi ucraineni și un rus se aflau la bordul avionului de tip Boeing 777.
De asemenea, examinarea simulatorului de zbor confiscat la domiciliului pilotului avionului a dezvăluit că unele "date" au fost șterse.


"Date au fost șterse din simulator, iar experți încearcă să le recupereze", a precizat Hishammuddin, scrie Mediafax.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4279 secunde