Marea Britanie: mii de conturi de Facebook șterse din cauza "știrilor false"

147
Marea Britanie: mii de conturi de Facebook  șterse din cauza

Articole recomandate

Facebook a șters mii de conturi din Marea Britanie și a revizuit fluxul său de știri în încercarea de a combate fenomenul "fake news" pe fondul criticilor potrivit cărora gigantul internet ar juca un rol în răspândirea știrilor false, informează luni The Telegraph.


În ultimele luni, rețeaua socială se confruntă cu presiuni pentru găsirea unei soluții în vederea stopării fenomenului "fake news" după îngrijorările legate de impactul acestora în alegerile din Statele Unite și Europa și al temerilor potrivit cărora acestea ar putea afecta încrederea furnizorilor de publicitate în Facebook.


Ieri, Facebook a anunțat o nouă strategie pentru contracararea știrilor false în Marea Britanie, cu numai o lună înainte ca britanicii să meargă la urne. Potrivit companiei, a fost introdusă o tehnologie care permite o mai bună identificare a conturilor care răspândesc mesaje tip spam sau știri false - printre metodele folosite numărându-se depistarea tiparelor celor care publică în mod repetat aceleași lucruri - și ca răspuns au fost șterse "zeci de mii" de conturi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4877 secunde