Masacru: 47 de cadavre de femei și copii au fost găsite într-un oraș sirian

284
Masacru: 47 de cadavre de femei și copii au fost găsite într-un oraș sirian - masacru-1331560792.jpg
Cel puțin 47 de cadavre de femei și copii au fost găsite în orașul Homs, din centrul Siriei, un masacru atribuit de opoziție forțelor regimului și de presa oficială unor "bande teroriste".

Consiliul Național Sirian (CNS), principala formațiune de opoziție, a făcut apel la o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU după aceste informații, precizând că "masacrul" a fost comis duminică.

Președintele Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (OSDO), Rami Abdel Rahman, a confirmat că femei și copii au fost masacrați în cartierul Karm al-Zeitun, dar nu a putut preciza numărul victimelor.

"Corpurile a cel puțin 26 de copii și 21 de femei au fost găsite în cartierele Karm al-Zeitun și al-Adawiye, unele având gâtul tăiat, altele înjunghiate de shabbiha (milițiile pro-regim)", a afirmat Hadi Abdallah, un militant local din cadrul Comisiei Generale a Revoluției Siriene, care a adus în sprijinul declarațiilor sale și o înregistrare video.

Televiziunea de stat a acuzat "bande teroriste armate" că au "răpit cetățeni în cartiere din Homs și i-au ucis și filmat pentru a genera reacții internaționale împotriva Siriei".

AFP precizează că nu poate confirma aceste informații din cauza restricțiilor impuse presei în Siria.

Conform lui Abdallah, "membri ai Armatei Siriene Libere (ASL) au reușit să transporte corpurile în cartierul Bab Sebaa (în Homs), care este mai sigur". "În acest fel militanții au putut să filmeze cadavrele", a adăugat el. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Martie 2012
Stire din Actual : Grecia s-a salvat  de la faliment
Pagina a fost generata in 0.3053 secunde