Dorel Onaca:

Concurs "Mazăre nu a fost în stare, în opt ani, să construiască ce a promis"

975

Articole de la același autor

Organizația Municipală a PD-L Constanța s-a reunit, sâmbătă dimineață, în cadrul primului Consiliu de Coordonare Locală de după momentul fuziunii celor două formațiuni politice, pe 18 decembrie 2007.

La eveniment au participat, din 621 de delegați invitați, 602, fapt pentru care președintele Organizației Municipale a democrat liberalilor, deputatul Laurențiu Mironescu, a declarat ședința statutară. De menționat este faptul că, în contextul Consiliului de Coordonare de sâmbătă a fost prezentat raportul de activitate a organizației municipale a PD-L pe anul 2007.
Accentul a căzut, totuși, pe recent anunțata candidatură a senatorului Dorel Onaca la primăria Constanța. Din acest punct de vedere, deputatul Laurențiu Mironescu a precizat: "Misiunea actuală a Biroului Permanent local este desemnarea unui nou primar și a unui nou consiliu local. Și cum în politică doi plus doi nu fac niciodată patru, este nevoie de atenție și determinare astfel încât Dorel Onaca să fie primarul Constanței, pentru că Mazăre poate și trebuie să fie învins".
În cadrul evenimentului, Onaca și-a prezentat și cele cinci capitole ale programului electoral intitulat "Solidaritate pentru Constanța": "Curățenia, sănătatea și liniștea publică", "Copii și tineret", "Pensionarii și persoanele vârstnice", "Subvenția de carte", "Agenții economici și dezvoltarea rurală". Referitor la domeniul sănătății, Onaca și-a anunțat și "intenția de a prelua Spitalul Județean în administrația publică locală", motivând că "este un spital mic pentru un oraș de peste 350.000 de locuitori". Candidatul PD-L a susținut, de asemenea, necesitatea creării unui program de locuințe destinate tinerilor care însă să nu existe doar la nivel declarativ: "Mazăre nu a fost în stare, în opt ani, să construiască ce a promis. Cum o să facă el acum o mie sau două mii de case?! Aberație mai mare ca asta nu se poate! Diferența dintre mine și el constă în faptul că el nu poate realiza ceea ce spune, în timp ce eu pot face și ce spune el, și ce promit eu".
Prezente la eveniment, membrele Organizației Municipale a Femeilor PD-L au primit cu entuziasm decizia lui Onaca, aceea de a avea, în staff- ul de campanie, un procent de 30% de femei.
Referitor la decizia de a candida pentru fotoliul de primar, Onaca a menționat: "Este onorant să fii candidatul partidului care l-a dat ca președinte pe Traian Băsescu, dar nu este deloc ușor să obții procentele lui. De aceea trebuie să facem astfel încât să nu dezamăgim", a mai precizat el.
Totodată, candidatul PD-L a specificat că își dorește "un oraș european și curat", acuzând actuala administrație "că a nu a reușit până acum să susțină vreun proiect cu sprijinul Parlamentului European și asta pentru că nu au vrut. Știți cum se spune, Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă-n traistă. De aceea m-am decis să candidez, dar nu pentru a primi, ci pentru a oferi".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9963 secunde