Concurs Mazăre și Constantinescu își iau adio, și anul acesta, de la plaje

1431

Articole de la același autor

Plajele vor fi administrate, cel mai probabil, și anul acesta, conform vechii legislații. Ieri, membrii comisiei senatoriale de administrația publică au amânat din nou cererea de reexaminare înaintată Parlamentului României de președintele Traian Băsescu privind proiectul de lege care prevede transferul administrației plajelor și falezelor litoralului românesc al Mării Negre de la Ministerul Mediului la administrațiile locale, respectiv cele județene.
Motivul pentru care membrii comisiei au amânat, potrivit unor surse, "sine die" respectiva dezbatere ar fi lipsa unui punct de vedere unitar al Executivului, în concordanță cu ministerul de resort.
Membrii Comisiei pentru administrație publică, organizarea teritoriului și protecția mediului din Senat au reclamat și absența Ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi, de la ședințele la care ar fi trebuit să se dezbată proiectul de lege. Fostul viceprimar al Constanței nu s-a prezentat nici ieri la ședință, din partea ministerului luând parte la dezbateri secretarul de stat Dan Cârlan. Acesta a afirmat că trebuie așteptat un punct de vedere unitar al Guvernului referitor la reexaminarea cerută de președintele Băsescu.
În aceste condiții, cum sezonul estival stă să înceapă, cel mai probabil se va aplica vechea lege de administrare a plajelor.
Proiectul privind transferul plajelor de la Ministerul Mediului la administrațiile locale și județene a fost inițiat de fostul deputat PSD de Constanța Alexandru Mazăre, în prezent senator, împreună cu colegii parlamentari din mandatul trecut, Eduard Martin și regretatul Corneliu Dida. Proiectul a fost adoptat în Parlament, în legislatura trecută, dar a fost înapoiat pentru reexaminare de către președintele Traian Băsescu în toamna anului trecut.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.66 secunde