Scandal în Germania:

Mein Kampf va fi reeditată

401
1
Mein Kampf va fi reeditată - mk-1326919710.jpg
Volumul "Mein Kampf" (Lupta mea) a dictatorului Adolf Hitler va retipărită în Germania, în serial, pentru prima oară de la moartea liderului nazist, în 1945.

Editorul britanic Peter McGee a anunțat că va începe să publice în Germania fragmente din volumul "Mein Kampf", scris de Adolf Hitler, care vor fi însoțite de note care vor pune lucrarea într-un context istoric, scrie AP.

În vreme ce istoricii s-au bucurat de veste, comunitatea evreiască a criticat acțiunile lui McGee. "Cartea aceasta poate fi citită în toată lumea, există chiar și o traducere în ebraică. Cred că volumul ar trebui prezentat unei audiențe cât mai largi, pentru că este cea mai bună metodă pentru ca oamenii să afle ce gândeau membrii partidului Național Socialist și ce i-a atras față de această ideologie", a spus profesorul de jurnalism Horst Poettker, care a contribuit la redactarea notelor.

Prima broșură cu fragmente din "Mein Kampf" va fi publicată pe 26 ianuarie, a spus McGee. "Toată lumea a auzit de această carte, pe care o consideră un fel de Bibile nazistă diabolică. Însă puțini oameni au citit-o, așa că majoritatea n-au de unde să știe că este vorba despre maculatură izvorâtă din gândirea unui om cu o minte bolnavă", a spus britanicul.

În Germania nu există o lege care să interzică publicarea volumului "Mein Kampf", însă landul german Bavaria, care deține drepturile de publicare până în 2015, nu a permis republicări ale cărții până acum. Reprezentanții landului au declarat că verifică în prezent dacă broșurile pe care McGee intenționează să le scoată la vânzare încalcă sau nu aceste drepturi de publicare.

Hitler a dictat "Mein Kampf" (Lupta mea) în timpul detenției sale în închisoarea din Landsberg, în 1924. Devenită cartea-manifest a național-socialismului, "Mein Kampf" a fost ulterior dactilografiată de Rudolf Hess și editată în două volume, " Eine Abrechnung" ("Un bilanț"), publicat pe 18 iulie 1925 și "Die nationalsozialistische Bewegung" ("Mișcarea Național-Socialistă), publicat în 1926.

Comentează știrea

Constantin
19 ianuarie 2012
PAI SA I-O DĂM DROGATULUI ȘI LUI FIU-SU

Să o cumpărăm și să i-o facem cadou drogatului aventurier, să o pună la căpătâiul lui fiu-su când doarme!!!!!!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.519 secunde