Meniul ultimei mese servite pe Titanic, vândut cu 91.000 de euro

312
Meniul ultimei mese servite pe Titanic, vândut cu 91.000 de euro - meniu-1333287166.jpg
Un meniu al ultimei mese a pasagerilor Titanicului a fost adjudecat la licitație cu 76.000 de lire sterline (91.000 de euro) seara trecută în Marea Britanie, a anunțat casa de licitații care s-a ocupat de vânzare, relatează AFP.

Meniul, care datează din 14 aprilie 1912, ziua în care pachebotul a lovit un iceberg în Atlanticul de Nord, s-a numărat printre sutele de obiecte de pe vapor scoase la licitație de casa Henry Aldridge&Son în sudul Angliei, cu ocazia centenarului naufragiului.

Un colecționar care locuiește în Marea Britanie a cumpărat meniul păstrat de Ruth Dodge, o pasageră care călătorea în SUA cu soțul său, un bancher din San Francisco, și cu fiul său, și care a luat meniul în poșetă.

Cei trei au supraviețuit naufragiului, iar meniul a rămas până acum în familie. Meniul propune ouă Argenteuil, consommé fermier, cotlet de berbec la grătar și galantină (ruladă) de pui.

'Ne furnizează o imagine fascinantă a obiceiurilor culinare ale pasagerilor de elită de pe Titanic', a apreciat expertul casei de licitații, Andrew Aldridge.

Titanicul s-a scufundat în largul Terra Nova în timpul călătoriei sale inaugurale de la Southampton la New York, după ce a lovit un iceberg în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912. Naufragiul s-a soldat cu peste 1.500 de morți din cei 2.200 de pasageri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Martie 2012
Stire din Diverse : Căpitanul de pe Titanic era beat
Pagina a fost generata in 1.004 secunde