Concurs Milano: Incidente în timpul unei manifestații împotriva lui Berlusconi

958
Milano: Incidente în timpul unei manifestații împotriva lui Berlusconi - d401f83482b3248fdb06b598d3a591f5.jpg

Articole recomandate

Poliția italiană a respins un grup de circa 100 de manifestanți care cereau demisia premierului italian, Silvio Berlusconi și care au încercat să forțeze perimetrul de securitate de la vila acestuia de lângă Milano.
Aproximativ 1.000 de persoane s-au adunat la Arcore, în apropiere de Milano, pentru a cere demisia lui Berlusconi, implicat într-un scandal sexual de proporții.
Zeci de membri ai forțelor de ordine au blocat accesul către vila premierului italian, împiedicându-i pe manifestanți să pătrundă în zonă. Protestatarii, care au scandat "Demisia, demisia", purtau un banner pe care scria "prostituatele, în afara statului".
Circa 100 de manifestanți au încercat să forțeze cordonul de securitate instalat la câteva sute de metri de reședința premierului, aruncând cu sticle și alte proiectile în direcția forțelor de ordine. Poliția i-a respins pe demonstranți, însă, în urma confruntărilor, un polițist a fost ușor rănit.
Un alt incident, care a avut loc în fața gării din Arcore, s-a soldat cu rănirea mai multor agenți de poliție, a câtorva manifestanți și a unui ziarist. Doi manifestanți au fost reținuți în urma confruntărilor.
Demonstrația a fost organizată de Poporul Violet, mișcare cetățenească formată în octombrie 2009 în urma unui apel pe Internet, care a organizat și o zi "fără Berlusconi" în decembrie 2009.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 25 Iunie 2010
Stire din Sport : Arrivederci, Italia!
Pagina a fost generata in 0.2638 secunde