Militanți ai extremei-drepte, reținuți sâmbătă la Calais

88
Militanți ai extremei-drepte, reținuți sâmbătă la Calais - 0321franceshootings1-1457789082.jpg

Articole recomandate

14 militanți ai extremei-drepte au fost reținuți sâmbătă la Calais, informează Agerpres. Măsura a fost luată în urma unei adunări organizate împotriva prezenței în apropierea acestui oraș din nordul Franței a mii de imigranți care vor să treacă în Marea Britanie.

În total, 80 de membri ai grupului Generația Identitară au luat parte în cursul dimineții la această manifestație neautorizată, pe care forțele de ordine au dispersat-o, a precizat Prefectura din Pas-de-Calais.

Manifestanții au blocat un timp două poduri din oraș. "Purtau banderole, au dat foc la câteva cauciucuri și aveau fumigene", a spus Etienne Desplanques, director de cabinet al prefectului Fabienne Buccio.

Înainte de dispersarea mulțimii, Generația Identitară a revendicat participarea a 130 de tineri și a afirmat că a preluat controlul "asupra a trei poduri care permit accesul imigranților în orașul Calais".

Mai multe asociații au denunțat în ultimele săptămâni înmulțirea agresiunilor împotriva imigranților.

De la începutul lunii februarie, 12 persoane au fost plasate în detenție în nordul Franței pentru astfel de acte, între care cinci bărbați inculpați și închiși vineri, suspectați că au agresat imigranți la Calais dându-se drept polițiști.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4817 secunde