Coreea de Nord lansează ultimul avertisment înaintea unui "atac cu arme nucleare"

278
Coreea de Nord lansează ultimul avertisment înaintea unui

Articole recomandate

Coreea de Nord a lansat o amenințare la adresa forțelor armate sud-coreene și americane, care efectuează exercții militare comune, acest stat promițând de asemenea "să elibereze toată Coreea de Sud, inclusiv Seulul", potrivit agenției de stat KCNA, citată de site-ul publicației Le Parisien, citat de Realitatea.net.


Comandamentul militar nord-coreean amenință cu un atac "împotriva grupurilor inamice", pentru a răspunde exercițiilor militare efectuate în portul Pohang (n.r. sud-coreean) din sud-estul țării, la peste 400 de kilometri de capitala nord-coreeană".

Câteva ore mai târziu, presa oficială nord-coreeană a anunțat că liderul Kim Jong-un își rezervă dreptul de a lansa "un atac nuclear preventiv", drept "ultim avertisment către Washington", potrivit ziarului nord-coreean Rodong Sinmun.

Drept răspuns, Ministerul sud-coreean al Afacerilor Externe a cerut Phenianului să înceteze lansarea de amenințări și provocări, a informat agenția de presă din Coreea de Sud, Yonhap.

De când au început exercițiile americano-sud-coreene, la care anul acesta iau parte 12.200 de militari americani și 5.000 de militari sud-coreeni, Coreea de Nord lansează zilnic avertismente către cei doi aliați și amenință în special cu atacuri nucleare preventive.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6646 secunde