Tensiuni maxime. Phenianul amenință cu războiul

179
Tensiuni maxime. Phenianul amenință cu războiul - armataphenian-1456320576.jpg

Articole recomandate

Armata sud-coreeană a cerut Coreei de Nord, miercuri să pună capăt provocărilor care nu pot decât să accelereze prăbușirea sistemului dictatorial, relatează AFP, citată de Agerpres.

Acest duel verbal survine în timp ce comandamentul suprem al forțelor nord-coreene a amenințat să atace Casa Albastră, așa cum este numit sediul președinției din Coreea de Sud, din cauza viitoarelor exerciții militare comune cu Statele Unite ale Americii.

"Noi facem apel la forțele Coreei de Nord să înceteze imediat aceste provocări care grăbesc distrugerea regimului", a declarat Statul Major Interarme sud-coreean, într-un comunicat.

Coreea de Nord se expune unei "pedepse severe" dacă nu va ține cont de acest avertisment, mai adaugă textul.

Seulul a anunțat că un exercițiu militar comun cu SUA, prevăzut pentru luna viitoare, va avea o amploare fără precedent, ca reacție la recentul test nuclear ce a fost urmat de lansarea unei rachete de către regimul nord-coreean.

"Coreea de Nord trebuie să fie conștientă că ea va fi responsabilă de consecințele care ar putea rezulta din provocările sale nesăbuite și noi avertizăm că ea nu face decât să accelereze prăbușirea sistemului său dictatorial", menționează același comunicat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4504 secunde