Ministerul Apărării Naționale va demara cel mai amplu program de achiziție de blindate

173
Ministerul Apărării Naționale va demara cel mai amplu program de achiziție de blindate - blind-1666974296.jpg

Articole de la același autor

În contextul noilor amenințări de securitate, Ministerul Apărării Naționale va demara cel mai amplu program de achiziție de blindate, 4 ori 4, pentru Forțele Terestre, potrivit Stirileprotv


Armata intenționează să cumpere câteva mii de transportoare, așa că interesul marilor producători este mare. Turcii, de pildă, vor să transfere la uzina de la Moreni, tehnologia pentru un vehicul blindat, facut in România acum aproape 30 de ani

Blindatele turcești sunt deja prezente în mai multe teatre de operații, nu doar în Turcia, ci și în Orientul mijlociu și Africa. Nu mai puțin de zece națiuni au cumparat astfel de transportoare care sunt fiabile pentru că oferă o protecție balistică ridicată, în dublu strat, și au capacitatea de a transporta echipaje de până la 11 militari.

Un asemenea vehicul blindat costă între 600 de mii și un milion și jumătate de euro, in funcție de configurație.

Toate blindatele trebuie să treacă prin teste specifice. cel mai important este cel de rezistență într-un mediu specific.

Americanii și francezii sunt și ei interesați să livreze blindate ușoare armatei Române, dar nu este clar dacă sunt dispuși să isi si transfere tehnologia de fabricare la Moreni.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5208 secunde