Ministrul francez de Externe: UE nu este pregătită pentru integrarea Ucrainei

88
Ministrul francez de Externe: UE nu este pregătită pentru integrarea Ucrainei - laurentfabius-1402226078.jpg

Articole recomandate

Uniunea Europeană nu este pregătită pentru integrarea Ucrainei, a reiterat sâmbătă șeful diplomației franceze Laurent Fabius, la revenirea de la ceremonia de învestire a președintelui ucrainean Petro Poroșenko, care tocmai insistase asupra voinței de aderare a Kievului la UE, relatează Mediafax.
Poroșenko a susținut "un discurs foarte pro-UE, poate mai mult decât sunt pregătite să accepte statele UE", a declarat Laurent Fabius pentru I-télé.
"Convingerea noastră este să spunem că Ucraina este în Europa, dar că Ucraina ar trebui să aibă relații atât cu UE, cât și cu Rusia", a adăugat el.
Președintele ucrainean s-a angajat sâmbătă, în discursul de învestire, în Parlament, la Kiev, să mențină unitatea țării, a cărei parte de est este devastată de o insurecție separatistă prorusă, și să conducă această fostă republică sovietică spre UE.
Poroșenko a promis "semnarea cât mai rapid posibil" a părții economice a Acordului de Asociere cu UE și introducerea unui regim de călătorie fără vize pentru ucraineni. "Considerăm acest lucru drept un prim pas către aderarea la UE", a spus el.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5903 secunde