Mugabe nu este pregătit să plece din fruntea Zimbabwe

1083
Președintele zimbabweean Robert Mugabe, în vârstă de 87 de ani, a anunțat, sâmbătă, că nu intenționează să se retragă înaintea alegerilor propuse pentru anul viitor și că va rămâne în continuare alături de compatrioții săi pentru a lupta împotriva a ceea ce el a denumit o "campanie a Vestu-lui" pentru schimbarea regimului.

Președintele Mugabe, vorbind în fața a circa 6.000 de delegați la finalul convenției anuale a parti-dului său la Bulawayo, al doilea oraș ca mărime după capitala Harare, a precizat că ar fi "un act de lașitate" din partea sa să se retragă. Potrivit AP, el se află în fruntea Zimbabwe de la independența din 1980.

"Din fericire, Dumnezeu mi-a dăruit această viață mai lungă decât a altora pentru a fi cu voi, iar eu nu vă voi dezamăgi", a asigurat el.

Convenția, care a durat patru zile, a stabilit că Mugabe va fi singurul său candidat prezidențial și a pledat pentru organizarea unui scrutin "în prima jumătate a anului viitor".

Exprimându-se în limba locală Shona, el a explicat că ar fi greșit dacă ar pleca în acest moment, adăugând că coaliția de 30 luni cu fosta opoziție trebuie "executată" la alegeri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4661 secunde