NASA vrea să contacteze extratereștrii. Mesajul transmis de cercetători în centrul galaxiei

357
1
NASA vrea să contacteze extratereștrii. Mesajul transmis de cercetători în centrul galaxiei - nasa-1650294345.jpg

Articole de la același autor

O echipă de oameni de știință condusă de NASA a dezvoltat un nou mesaj pe care își propune să-l transmită în centrul galaxiei, în speranța de a lua primul contact cu extratereștri inteligenți.


Mesajul interstelar, cunoscut sub numele de ”Beacon in the Galaxy” (n.r.- Farul în Galaxie), începe cu principii simple pentru comunicare, câteva concepte de bază în matematică și fizică, structura ADN-ului și se încheie cu informații despre oameni, planeta Pământ și conține chiar și o adresă, în cazul în care destinatarii vor vrea să răspundă.

Potrivit Antena3.ro grupul de cercetători, condus de doctorul Jonathan Jiang de la Laboratorul de propulsie cu reacție al NASA din California, spune că, după mai multe îmbunătățiri tehnice, mesajul binar ar putea fi transmis în inima Căii Lactee de către Allen Telescope Array al Institutului Seti din California și de un radiotelescop sferic din China.

Într-o lucrare preliminară, oamenii de știință recomandă trimiterea mesajului către un inel dens de stele din apropierea centrului Căii Lactee. Este o regiune considerată cea mai promițătoare pentru viață.


”Umanitatea are, susținem, o poveste convingătoare de împărtășit și dorința de a cunoaște despre ceilalți – și are acum mijloacele pentru a face acest lucru”, scriu oamenii de știință, potrivit The Guardian.


Comentează știrea

Loreen Tritt
21 aprilie 2022
Hemp Me

Hi My name is Loreen Tritt and I am writing to you from Tranquility Tea Company I would be most appreciative if you and your team at cugetliber.ro could nominate our company to be featured in in this article for 2022: https://shopgiejo.com/cbd/best-cbd-oils/ Regards Fruit Monster CBD Loreen Tritt France, CENTRE, Saint-Etienne, 42100, 64 Rue Du Chateau,

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2772 secunde