UPDATE. Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu, vizită de lucru, ASTĂZI, la Constanța. Investiții masive la aeroportul Kogălniceanu!

2937

Articole de la același autor

UPDATE 2. Importanţa strategică şi comercială a Portului Constanţa şi a Mării Negre a crescut în contextul războiului din Ucraina, a declarat, marţi, la Constanţa, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.


Potrivit acestuia, statul român trebuie să facă eforturi pentru punerea în valoare a Portului Constanţa, subliniind că în prezent se lucrează la refacerea a 35 de linii de cale ferată, dar şi la reabilitarea mai multor poduri din port.

"Deja Guvernul, din Fondul de rezervă al primului ministru, a alocat o sumă importantă pentru investiţiile în Portul Constanţa. Este foarte clar că în urma războiului din Ucraina s-a ridicat importanţa strategică şi comercială a Portului Constanţa şi a Mării Negre. Este evident un efort pe care trebuie să îl facă foarte rapid statul român, prin minister (Ministerul Transporturilor, n.r.) şi prin conducerea Portului Constanţa", a afirmat Ciolacu.

Ciolacu, care este şi preşedinte al Partidului Social Democrat, susţine că, împreună cu preşedintele Partidului Naţional Liberal, premierul Nicolae Ciucă, "reuşesc să tragă la aceeaşi căruţă" şi "să pună înaintea oricăror interese politice statul român şi interesele României în primul rând".




UPDATE 1.  Aeroportul Internaţional "Mihail Kogălniceanu" din Constanţa va beneficia de o finanţare de 136 de milioane de euro, din fonduri europene, pentru creşterea securităţii şi siguranţei traficului de pasageri, a anunţat, marţi, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu. Acesta a semnat cu directorul aeroportului, Bogdan Ionuţ Artagea, contractele de finanţare a celor trei proiecte, şi anume "Sistem supraveghere video control acces", "Creşterea securităţii şi siguranţei traficului de pasageri pe Aeroportul Internaţional 'Mihail Kogălniceanu' Constanţa" şi "Upgrade balizaj luminos la PDA direcţia 36".



Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Sorin Grindeanu a explicat:


"Am semnat astăzi trei contracte de finanțare importante pentru Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu!

Fondurile europene, alocate prin #POIM, vor ajuta aeroportul să se ridice la standarde europene de siguranță și confort.

Creșterea fluxurilor de pasageri și a interesului operatorilor economici pentru acest aeroport vor conduce la dezvoltarea întregii zone.

Prin banii europeni alocați, Aeroportul va putea să deruleze 3 contracte:

- pentru creșterea nivelului de siguranță vor fi achiziționate sisteme moderne de supraveghere video și de control al accesului;

- pentru un confort sporit vor fi achiziționate echipamente moderne de verificare a persoanelor și bagajelor;

- pentru dezvoltarea capacității de operare va fi montat un sistem nou de balizaj luminos pe pistă. Acesta va permite aterizarea și decolarea aeronavelor inclusiv în condiții de vizibilitate redusă.

Toate cele trei contracte, în valoare de 136 milioane de lei, trebuie finalizate până în luna aprilie anul viitor.", a scris Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook. 


Ştirea iniţială




Marți, 19 aprilie, pe aeroportul Mihail Kogălinceanu, vor fi prezenți președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, împreună cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.


Se vor semna contracte de finanțare cu fonduri europene

I. Proiectul “Sistem supraveghere video control acces”

II. Proiectul “Creșterea securității și siguranței traficului de pasageri pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu”

III. Proiectul “Up-grade balizaj luminos la PDA dir.36”

În jurul orei 12.00 vor susține declarații de presă la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Sorin Grindeanu și Bogdan Ionuț Artagea (Director General Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu).


La ora 14:30 va avea loc o conferință de presă la administrația portuară la care vor participa Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.3529 secunde