NATO a lansat cel mai important exercițiu de apărare cibernetică

102

Articole recomandate

NATO a lansat, în Estonia, un vast exercițiu de apărare cibernetică, cel mai important de acest gen destinat contracarării atacurilor electronice masive și simultane asupra statelor membre și partenerilor lor.

"Atacurile electronice sunt o realitate cotidiană și sunt din ce în ce mai sofisticate și complexe", a declarat, într-un comunicat, Jamie Shea, secretar general adjunct pentru provocări emergente ale securității NATO. "NATO trebuie să facă față acestei amenințări în continuă schimbare", a declarat el.

Aproximativ 400 de experți în tehnologiile informațiilor și specialiști juridici, precum și reprezentanți ai guvernelor participă la acest exercițiu cu nume de cod "Cyber coalition 2013". În total, peste 30 de state europene sunt reprezentate.

Ciber-apărarea face parte din cele patru sectoare prioritare identificate de șefa diplomației europene, Catherine Ashton, pentru sporirea apărării europene în perspectiva summitului UE de la 19 și 20 decembrie, consacrat apărării în contextul reducerii generale a bugetelor militare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 17 Octombrie 2013
Stire din Eveniment : Delegație NATO la Constanța
Miercuri, 16 Octombrie 2013
Stire din Eveniment : Delegație NATO la Constanța
Pagina a fost generata in 0.5752 secunde