Navalnîi acuză Kremlinul de "răpirea" unui colaborator

103
Navalnîi acuză Kremlinul de
Principalul opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, a acuzat miercuri autoritățile ruse că l-au "răpit" pe unul dintre colaboratorii săi, arestat după o percheziție și trimis imediat în Arctica pentru a-și efectua stagiul militar, informează AFP, conform Agerpres.

"Ei au spart ușa lui Ruslan Șavedinov, l-au răpit, l-au urcat imediat într-un avion și l-au trimis undeva în Arhanghelsk, unde este transportat într-un convoi plin de polițiști", a declarat marți Navalnîi pe Twitter, însoțindu-și mesajul cu o înregistrare video în care se poate vedea cum un tânăr urcă într-un furgon, noaptea și într-un peisaj înzăpezit, însoțit de oameni în uniformă.

Ruslan Șavedinov, 23 de ani, este un colaborator al organizației lui Aleksei Navalnîi, Fondul de luptă împotriva corupției, clasat anul acest drept "agent al străinătății" și țintă a unei anchete pentru "spălare de bani".

Potrivit lui Navalnîi, tânărul a fost trimis la baza militară de pe insula Novaia Zemlea (Pământul Nou), arhipelag rus din Oceanul Arctic. "El este deținut în mod ilegal. Un adevărat prizonier politic sau chiar un exilat", a denunțat el miercuri, pe blogul său.

Serviciul militar este obligatoriu în Rusia pentru bărbații mai tineri de 27 de ani, pe durata unui an, chiar dacă o parte semnificativă din populație se sustrage prin diverse mijloace.

Un purtător de cuvânt al Comisariatului militar de la Moscova, Maksim Loktev, a declarat pentru agenția TASS că Ruslan Șavedinov "s-a sustras multă vreme" serviciului militar, astfel că înregimentarea lui expres s-a făcut "conform legii".

"Serviciul militar s-a transformat pur și simplu într-un mecanism carceral, asemănător unei forme de detenție", a denunțat marți Navalnîi.

Fondul de luptă împotriva corupției este la originea mai multor anchete ce denunță modul de viață și infracțiunile elitelor ruse.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 24 Decembrie 2019
Stire din Actual : "Cadou de Crăciun" coreean pentru SUA?
Pagina a fost generata in 0.7198 secunde