Nave americane se retrag din apele Yemenului

111
Nave americane se retrag din apele Yemenului - portavion-1429959130.jpg

Articole recomandate

Un portavion și un vas lansator de rachete s-au retras din apele din largul Yemenului după ce un convoi maritim iranian a făcut de asemenea cale întoarsă, au declarat responsabili americani vineri, potrivit Agerpres.ro.



Statele Unite au apropiat de Yemen portavionul lor Theodore Roosevelt și vasul lansator de rachete Normandy în eventualitatea unei confruntări cu un convoi de nave iraniene, suspectat de Washington că transportă arme destinate rebelilor șiiți houthi.

Cele două nave americane urmează să se întoarcă în Golf "foarte curând", a declarat un responsabil din Departamentul Apărării pentru AFP.

Alte șapte nave de război americane vor rămâne în Golful Aden și în apropiere de Yemen.

Convoiul iranian, compus din nave de transport și alte două înarmate, s-a întors și s-a îndreptat spre nord, probabil pentru a se întoarce în Iran, au declarat responsabili.

"Cred că e corect să spun că se pare că acum asistăm la dezescaladarea tensiunii din această săptămână", a confirmat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, colonelul Steven Warren.

Responsabilii americani au declarat că nu iau parte la coaliția condusă de Arabia Saudită împotriva rebelilor houthi din Yemen.

Navele au fost aici doar pentru a asigura menținerea deschisă a rutelor maritime, au adăugat ei.

Iranul continuă să nege cu vehemență orice sprijin pentru rebelii houthi și a prezentat recent un plan de pace la ONU, cerând o încetare a focului și formarea unui guvern de uniune națională.

După ce se va întoarce în Golf, portavionul Theodore Roosevelt își va relua misiunea în loviturile aeriene ale coaliției conduse de SUA contra grupării Statul Islamic în Irak și Siria.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1263 secunde