Norvegia suplimentează bugetul apărării pe următorii 12 ani

104
Norvegia suplimentează bugetul apărării pe următorii 12 ani - 1-1717572734.jpg

Articole de la același autor

Parlamentul Norvegiei a convenit în unanimitate suplimentarea bugetului apărării cu 600 de miliarde de coroane (52 de miliarde de euro) pentru următorii 12 ani, informează guvernul de la Oslo, conform agenţiei DPA. Partidele s-au pronunţat şi în favoarea unui adaos de 11 miliarde de coroane la suma respectivă.

Prim-ministrul Jonas Gahr Store a apreciat drept „istorice” modificările aduse de legislativ planurilor de apărare. „Este un semnal important către aliaţii noştri şi către alţii că Norvegia este unită pentru întărirea apărării”, a spus el, remarcând că este pentru prima dată când toate formaţiunile parlamentare sunt de acord în acest domeniu.

Guvernul propusese iniţial achiziţionarea a cinci submarine în aprilie. Parlamentul a mai adăugat unul, precum şi un sistem de apărare antiaeriană cu rază lungă de acţiune.

Norvegia intenţionează să atingă până în 2036 o alocare de 3% din produsul intern brut pentru apărare, peste nivelul de 2% din PIB solicitat de NATO în prezent. Noul plan de apărare urmează să fie aprobat pe 11 iunie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6868 secunde