Nu vă lăsați înșelați de mesaje false trimise în numele ANAF și al băncilor comerciale

243
Nu vă lăsați înșelați de mesaje false trimise în numele ANAF și al băncilor comerciale - nuvalasatiinselatidemesajefalse-1658409092.jpg

Articole de la același autor

În urma sesizărilor primite de la contribuabili, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) reînnoiește atenționarea făcută în urmă cu mai puțin de o lună privind e-mail-uri transmise de infractorii cibernetici. Prin înștiințări false, date în numele ANAF, contribuabilii sunt anunțați că au de plătit „impozite către sistemul bugetar din România”.


„Pentru siguranța dumneavoastră, vă sfătuim să nu deschideți aceste emailuri, iar, dacă au fost deschise, să nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut. Și, în niciun caz, să nu transmiteți bani către conturile menționate! Reamintim tuturor contribuabililor că ANAF a dezvoltat și pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, serviciul Spațiul Privat Virtual, pentru o comunicare securizată cu instituția”, se arată în mesajul ANAF.


Infractorii cibernetici încearcă să înșele populația transmițând mesaje-capcană nu doar în numele ANAF, ci și al unor bănci comerciale din România. Cetățenii sunt anunțați că le-au fost blocate conturile bancare și pentru deblocarea lor li se cere să transmită datele de acces.


Oamenii trebuie să știe că băncile comerciale nu fac astfel de anunțuri on-line și nici nu solicită date pe care le au deja. Iar dacă vor privi adresa de la care au primit e-mail-ul vor observa că aceasta nu este a ANAF sau a băncii comerciale în cauză.

Stimați cititori, avem de a face cu un nou tip de infracționalitate, împotriva căreia instituțiile statului trebuie să ia măsuri urgente, pentru a o descuraja din fașă. În cadrul Poliției Române ar trebui să fie înființată Poliția Cibernetică - o structură specializată, căreia populația și agenții economici să îi poată raporta tentativele de fraudă și atacurile cibernetice și care să ia urma infractorilor. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4522 secunde