Iată cum putem ști dacă beneficiem de reducerea cu 50 de bani a prețului carburanților

135
Iată cum putem ști dacă beneficiem de reducerea cu 50 de bani a prețului carburanților - iatacumputemstiidacabeneficiemde-1656862597.jpg

Articole de la același autor

De la 1 iulie 2022, a intrat în vigoare ordonanța de urgență care le dă distribuitorilor de carburanți posibilitatea să reducă opțional prețul cu 50 de bani. În termen de 15 zile de la aprobarea ordonanței, printr-un ordin al președintelui ANAF se va stabili modelul declarației pe care trebuie să o depună operatorii economici care comercializează carburanți, iar ulterior compensarea se va face cu obligațiile fiscale ale acestora (TVA, impozit pe profit etc.).

În situația în care vor exista creșteri nejustificate ale prețurilor la carburanți, în perioada de aplicare a prevederilor acestei ordonanțe, ele vor fi încadrate la categoria de acțiuni speculative și vor fi sancționate.

În plus, este interzisă revânzarea produselor achiziționate în condițiile prevăzute de ordonanță, respectiv cu această reducere de 50 de bani. Revânzarea reprezintă contravenție și se sancționează cu o amendă de 50.000 până la 500.000 de lei, în cazul persoanelor juridice, și între 5.500 de lei și 11.000 de lei, în cazul persoanelor fizice.

Consumatorii vor putea vedea pe bonul fiscal dacă beneficiază sau nu de reducere, aceasta urmând a fi evidențiată distinct.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.8369 secunde