O aeronavă EgyptAir, cu zeci de oameni la bord, s-a prăbușit în Mediterana

216
O aeronavă EgyptAir, cu zeci  de oameni la bord, s-a prăbușit  în Mediterana - avionprabusit-1463658972.jpg

Articole recomandate

O aeronavă a companiei EgyptAir, cu 66 de oameni la bord, a dispărut de pe radare, ieri dimineață, deasupra Mediteranei. Oficialii egipteni și cei greci au declarat că avionul s-a prăbușit în mare, în largul insulei grecești Karpathos, în spațiul aerian egiptean.

Zborul MS804 nu a mai putut fi loca-lizat cu ajutorul radarului la ora locală 2.45, când se afla la o altitudine de peste 11.000 de metri, potrivit companiei aeriene. Aceasta a mai comunicat faptul că aeronava a dispărut după ce a intrat în spațiul aerian egiptean.

Experți consultați de presa franceză în legătură cu dispariția avionului EgyptAir, care efectua o cursă Paris-Cairo, nu exclud ca aparatul de zbor să fi fost ținta unui atentat, în condițiile în care avionul de tip Airbus A320 era relativ nou, pilotul avea la activ peste 6.000 de ore de zbor, iar vremea era bună în momentul dispariției aeronavei de pe radare, notează Agerpres.

Căpitanul unei nave comerciale a declarat că a văzut o flacără pe cer, deasupra Mediteranei, în momentele dispariției zborului Egyptair, notează Daily Mail. Este neclar deocamdată dacă există o legătură între dispariția avionului și observația căpitanului navei comerciale.

Avionul EgyptAir care a dispărut de pe radare joi dimineață, cu 66 persoane la bord, a emis un mesaj SOS la ora locală 04:26 (02:26 GMT), care a fost recepționat de unitățile de salvare ale forțelor armate egiptene, a declarat un oficial al companiei aeriene citat de Reuters.

Potrivit AFP, care citează un responsabil al EgyptAir, semnalul SOS a fost trimis cu mai puțin de zece minute înainte de dispariția aeronavei de pe radare.

Airbus-ul A320 decolase de pe aeroportul Charles de Gaulle, din Paris, la ora 4, ora României, și se îndrepta către Cairo. Potrivit companiei, la decolare aeronava a avut o întârziere de 14 minute, dar nu a fost precizată și cauza acestei întârzieri. În momenul dispariției de pe radar, avionul se afla la 11 mii de metri altitudine și urma să intre în spațiul aerian egiptean.

Conform agențiilor de presă internaționale, din cei 66 de oameni de la bord 56 erau pasageri și zece erau membri ai echipajului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4717 secunde