O nouă armă în combaterea terorismului: telefonul

120
O nouă armă în combaterea terorismului: telefonul - 10-1448352082.jpg

Articole recomandate

Locuitorii New York-ului pot de acum înainte să utilizeze o nouă aplicație telefonică pentru a semnala autorităților orice activitate suspectă în cadrul eforturilor împotriva amenințării teroriste, relatează AFP.


Guvernatorul Andrew Cuomo a anunțat luni instituirea aceastei aplicații gratuite, 'See something, send something' (Vedeți ceva, trimiteți ceva), care permite locuitorilor statului New York să trimită ușor în câteva click-uri, de pe telefonul lor, o fotografie sau un text scurt Centrului de informații al statului.

Utilizând aplicația, ei trebuie să-și spună numele și numărul de telefon, putând apoi să facă fotografia și s-o trimită direct sau să utilizeze o fotografie deja făcută. Dacă trimit un text, li se cere să ofere 'detalii pe cât posibil'.

Guvernatorul Cuomo a mai anunțat luni angajarea a 46 de polițiști de către Autoritatea Transporturilor (MTA) pentru a crește capacitățile antiteroriste în transporturile în comun, în special în gările Grand Central și Penn Station.

'Aceste noi eforturi sunt elemente esențiale în lupta noastră împotriva terorismului', a indicat el într-un comunicat, reamintind de asemenea că securitatea a fost întărită după atentatele din 13 noiembrie de la Paris, scrie Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1291 secunde