Condiție pentru includerea în Visa Waiver: România și SUA au semnat acordul privind combaterea terorismului

125
Condiție pentru includerea în Visa Waiver: România și SUA au semnat acordul privind combaterea terorismului - gabrielopreamana1-1444128359.jpg
A fost semnat acordul dintre Romania și SUA. Acordul privind combaterea terorismului și criminalității, un criteriu tehnic pentru includerea României în programul Visa Waiver, a fost semnat în timpul vizitei vicepremierului Gabriel Oprea la Washington, unde s-a întâlnit cu procurorul general, Loretta Lynch.

"Prin încheierea acestui Acord, România îndeplinește încă un criteriu tehnic necesar pentru îndeplinirea condițiilor Programului Visa Waiver, în procesul de liberalizare a acordării vizelor pentru cetățenii români care călătoresc în Statele Unite ale Americii", a declarat vicepremierul Gabriel Oprea.

Acordul va reglementa, pe baze juridice, cooperarea, prevenirea, descoperirea și investigarea infracțiunilor grave, a infracțiunilor de terorism și asigurarea schimbului de informații între autoritățile cu atribuții în acest domeniu din cele două țări, a precizat MAI.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5316 secunde