Ce spune Iohannis despre relația România - Germania

108
Ce spune Iohannis despre relația România - Germania - iohannisaclb-1444122613.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis își dorește ca relația dintre România și Germania să capete mai multă consistență, subliniind în acest sens extinderea dialogului politic, accelerarea schimburilor economice și dezvoltarea relațiilor culturale. 


"Ne așteaptă un drum comun spre beneficiul ambelor țări și cetățenilor noștri, dar și al construcției europene. Vă spun răspicat că îmi doresc să dăm și mai multă consistență relației dintre România și Germania, iar legăturile noastre să urce la un nou nivel în sens politic, economic și cultural. Aceasta presupune să extindem dimensiunea dialogului nostru politic în cadrul UE și al NATO, să accelerăm schimburile economice și să dezvoltăm componenta culturală. Este un obiectiv pe care mi-l asum cu toată deschiderea", a declarat Iohannis, la Ziua Unității Germane. 


Potrivit Agerpres, el a apreciat că între România și Germania există o relație bilaterală privilegiată și o cooperare foarte bună în multe domenii. Iohannis a precizat că Germania este unul dintre principalii parteneri politici și principalul partener economic al țării noastre. 


Șeful statului a afirmat că cele două comunități — română și germană — fac legătura dintre cele două țări cu adevărat profundă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 03 Octombrie 2015
Stire din Social : Nemții caută meseriași români
Pagina a fost generata in 0.5151 secunde