O nouă înșelătorie pe WhatsApp. Românii, păcăliți printr-o metodă fabuloasă! Cum sunt atrași în capcană

822
O nouă înșelătorie pe WhatsApp. Românii, păcăliți printr-o metodă fabuloasă! Cum sunt atrași în capcană - whatsapp-1645538140.jpg

Articole de la același autor

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică atrage atenţia asupra unei noi tentative de fraudă care se derulează prin WhatsApp. Un mesaj, de obicei redirecţionat, anunţă o donaţie de 1,9 milioane de euro,însă, în avans, utilizatorul ar trebui să achite o sumă de bani. Fraude anterioare derulate similar au dus la prejudicii de sute de mii de euro.


”În ultimele zile, utilizatori din România au notificat Directoratul cu privire la mesaje nesolicitate primite pe WhatsApp, de obicei redistribuite, în care erau anunţaţi despre faptul că urmează să primească o donaţie de aproximativ 1,9 mil. de euro. Desigur, totul este o tentativă destul de clară de a păcăli utilizatorul, o reintepretare oferită celebrei ţepe care datează de la începutul internetului - scrisoarea sosită de la un prinţ nigerian, care oferea un scenariu similar”, a transmis, marţi, Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică.

Potrivit Realitatea.net sursa citată precizează că, deşi are un grad de complexitate destul de redus, metoda încă este eficientă în unele cazuri şi atrage în plasă utilizatori creduli.


”În 2019, CNBC anunţa că o astfel de metodă încă genera câştiguri anuale de peste 700.000 de dolari! Aceste tentative de fraudă se bazează pe câştigarea încrederii potenţialei victime, căreia i se cere o sumă de bani în avans, pentru că ar urma să primească în schimb o adevărată avere. Ulterior, evident banii promişi nu ajung la victimă”, mai arată specialiştii.

Aceştia cer utilizatorilor să evite interacţiunea în cazul acestui tip de mesaje


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4396 secunde