Obama și Erdogan au discutat despre situația din Siria

859
Președintele american Barack Obama a discutat cu premierul turc Recep Tayyip Erdogan despre situația din Siria, după ce șeful diplomației de la Ankara, Ahmed Davutoglu, s-a întâlnit săptămâna aceasta timp de șase ore la Damasc cu Bashar al-Assad, încercând să-l convingă să renunțe la violențe, transmite NewsIn.

Cei doi lideri au subliniat urgența situației și au reiterat îngrijorarea față de folosirea violenței de către guvernul sirian împotriva civililor. Ei au afirmat că cererile poporului si-rian pentru o tranziție către democra-ție sunt legitime și ar trebui îndeplinite.

Obama și Erdogan au convenit asupra necesității unei încetări imediate a vărsării de sânge și violenței împotriva poporului sirian. Ei au decis să monitorizeze atent acțiunile guvernului de la Damasc și să se consulte în următoarele zile.

Cu toate acestea, Casa Albă a refuzat în continuare să ceară explicit demisia liderului sirian Bashar al-Assad, preferând formularea "Siriei i-ar fi mai bine fără el".

"Cred că am fost foarte clari în legătură cu sentimentele noastre, poziția noastră în ceea ce îl privește pe președintele Assad, ce comite el împotriva poporului său, faptul că Siria ar fi un loc mult mai bun fără el; și-a pierdut legitimitatea, iar acum a pierdut oportunitatea de a conduce tranziția pe care o cere poporul sirian", a spus purtătorul de cuvânt al Casei Albe Jay Carney.

El a precizat că Statele Unite "au acționat agresiv pentru a izola Guvernul sirian și membrii săi prin măsuri financiare dure". Carney a afirmat că administrația americană va continua să amplifice presiunile asupra regimului sirian, alături de partenerii internaționali. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3178 secunde