Concurs Nicolas Sarkozy: Franța va duce la bun sfârșit misiunea sa din Libia

741
Nicolas Sarkozy: Franța va duce la bun sfârșit misiunea sa din Libia - mediumsarkozy11-1313159114.jpg

Articole recomandate

Franța va duce la bun sfârșit misiunea sa din Libia, a dat asigurări președintele Nicolas Sarkozy, care a adus un omagiu vineri 'extraordinarei puteri de rezistență' a marinarilor de pe portavionul Charles-de-Gaulle, la revenirea acestuia dintr-o misiune de circa cinci luni în Libia, relatează Agerpres.
'Alături de aliații noștri, Franța va merge până la sfârșitul misiunii sale. Voința noastră nu va slăbi', a afirmat șeful statului francez la bordul portavionului care urma să acosteze vineri după-amiaza la Toulon. 'Angajamentul vostru a avut drept obiectiv să împiedice abuzurile unui dictator împotriva propriului său popor și 'râurile de sânge' ' promise de colonelul (Muammar) Gaddafi nu au mai curs', le-a spus Sarkozy marinarilor.

'Datorită vouă, mii de victime nevinovate care ar fi fost masacrate de un dictator nebun au fost evitate', a spus el, subliniind că 'poporul libian are dreptul la libertate, după 41 de ani de dictatură'.

Cu aproape 2.000 marinari la bord, dintre care circa 200 de femei, Charles de Gaulle, unicul portavion al Franței, a navigat către coastele Libiei la 20 martie, ca parte a misiunii Harmattan, partea franceză a misiunii încredințate NATO de rezoluția 1973 a ONU care vizează protejarea poporului libian.

În cursul acestei misiuni în largul Tripoli, cele douăzeci de avioane de luptă (Rafale și Super Etendard) și avioane radar (Hawkeye) au realizat peste o mie de misiuni (770 de atac la sol și 356 de recunoaștere).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 12 August 2011
Stire din Actual : S-a înfipt cu mașina în gard
Pagina a fost generata in 1.4616 secunde