Olanda și-a revizuit poziția față de aderarea Bulgariei la Schengen

292
Olanda și-a revizuit poziția cu privire la aderarea Bulgariei la spațiul Schengen, a transmis, ieri, postul național de televiziune de la Sofia. 

Ministrul olandez pentru migrație, Fred Teeven, a declarat că este convins că Bulgaria este pregătită pentru aderare la spațiul european de liberă circulație. 

"Colaborarea noastră cu Bulgaria este mai mult decât bună", a spus Teeven, după ce s-a întâlnit la Haga cu vicepremierul bulgar Țvetan Țvetanov, care este și ministru de interne în cabinetul de la Sofia. "Am avut o discuție foarte deschisă și sinceră cu ministrul Țvetanov și eu am rămas cu convingerea că Bulgaria este deja pregătită", a subliniat politicianul olandez. El a adăugat că, în următoarele zile, trebuie să aibă loc consultări cu celelalte țări din nord-vestul Europei pentru că data de 7 martie, când va fi abordat subiectul de către miniștrii de interne din UE, este foarte aproape și nu este timp de pierdut. 

Anunțul vine la scurt timp după ce ministrul olandez al afacerilor externe, Frans Timmermans, a precizat într-o întrevedere cu omologul său român, Titus Corlățean, că noul guvern de la Haga nu mai condiționează aderarea României la Schengen de Mecanismul de Cooperare și Verificare, ultimul subiect rămânând însă de interes pentru țara sa. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3262 secunde