OMS: Sperăm să terminăm această pandemie în mai puțin de 2 ani

160
OMS: Sperăm să terminăm această pandemie în mai puțin de 2 ani - masca2-1598097209.jpg

Articole recomandate

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății speră ca pandemia de coronavirus să se încheie în mai puțin 2 ani. Tedros Adhanom Ghebreyesus amintește că în cazul gripei spaniole din 1918 "au fost necesari doi ani pentru a-i pune capăt".


Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a descris coronavirusul ca o "criză de sănătate a secolului", care a reușit să se răspândească rapid, la fel ca pandemia de gripă spaniolă din 1918.


Tedros speră ca pandemia să se încheie în mai puțin 2 ani, datorită progreselor din domeniul medical și dacă apare un vaccin, scrie Fox News.


"Sperăm să terminăm această pandemie în mai puțin de doi ani, mai ales dacă depunem toate eforturile", a declarat directorul OMS, vineri, în cadrul unui briefing de presă de la Geneva.


"Asta înseamnă că fiecare persoană și familie are responsabilitatea de a cunoaște nivelul de transmisie la nivel local și de a înțelege ce pot face pentru a se proteja pe ei înșiși și pe ceilalți", a adăugat Tedros.


Directorul OMS a amintit că în cazul gripei spaniole din 1918 "au fost necesari doi ani pentru a-i pune capăt".


Tedros Adhanom Ghebreyesus a făcut apel la "unitate națională" și "solidaritate globală": "Aceasta este cu adevărat cheia utilizării instrumentelor disponibile la maximum și să sperăm că vom beneficia de instrumente adiționale, precum un vaccin".


SARS-CoV-2 a infectat la nivel mondial 22,7 milioane de oameni și a ucis aproape 800.000, potrivit datelor Universității John Hopkins, raportate vineri, 21 august.


Sursa: stiri.tvr.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7347 secunde