ONU: Seif al-Islam trebuie să fie tratat uman

299
ONU: Seif al-Islam trebuie să fie tratat uman - seifalislam-1321912435.jpg
Navi Pillay, Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, a cerut luni ca Seif al-Islam, unul din fiii lui Muammar Gaddafi, dar și șeful serviciilor secrete libiene Abdallah al-Senoussi, să fie tratați în mod uman de guvernul interimar libian, transmite AFP.

'Arestarea fiului lui Gaddafi și a fostului director al intelligence-ului militar au o însemnătate enormă pentru viitorul justiției în Libia', a declarat dna Pillay. 'În urma anunțurilor publice, autoritățile libiene ar trebui să se asigure că Seif al-Islam Gaddafi și Abdallah al-Senoussi beneficiază de condiții de detenție umane', a spus el.

Responsabila ONU pentru Drepturile Omului a lansat de asemenea un apel autorităților libiene ca acestea să 'coopereze pe deplin cu Curtea Penală Internațională (CPI)'.

Ignorând presiunile comunității internaționale, guvernul libian interimar a insistat ca Seif al-Islam, considerat moștenitor al lui Gaddafi, să fie judecat în Libia mai degrabă decât de CPI la Haga. Instanța internațională a emis un mandat de arestare pe numele lui Seif al-Islam și al lui Abdallah al-Senoussi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5823 secunde