Papademos cere partidelor să se angajeze în scris în favoarea reformelor

232
Papademos cere partidelor să se angajeze în scris în favoarea reformelor - papademos-1321912521.jpg
Primul ministru grec, Lucas Papademos, a cerut luni liderilor partidelor care susțin Guvernul său de uniune națională să se angajeze în scris, așa cum solicită Uniunea Europeană și Fondul Monetar Internațional, că vor aplica măsurile de austeritate impuse țării în schimbul acordării de noi împrumuturi, informează agenția France Presse.

Miniștrii de Finanțe din zona euro au solicitat un angajament scris guvernului grec pentru aplicarea măsurilor de austeritate și a reformelor structurale. Ei așteaptă acest angajament înainte să-și dea acordul pentru deblocarea unor noi împrumuturi pentru Grecia și în mod special a tranșei de 8 miliarde de euro care ar trebui acordată până la jumătatea lunii decembrie. Această tranșă este vitală pentru a se evita intrarea statului elen în incapacitate de plată.

'Nu există nici o îndoială că noul guvern va prezenta acest angajament', a spus premierul grec în cadrul unei conferințe de presă după întâlnirea de la Bruxelles cu președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso.

Partidul naționalist de extremă dreapta, Laos, membru al coaliției guvernamentale de la Atena, s-a arătat duminică reticent față de un asemenea angajament scris după ce s-a întâlnit cu troica formată din creditorii țării (Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană și Fondul Monetar Internațional).

La rândul său, Antonis Samaras, liderul partidului conservator Noua Democrație, a refuzat până în prezent să semneze acest angajament, considerând că sprijinul său față de Guvernul condus de Papademos ar trebui să fie suficient.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4343 secunde