Operațiunea Hemoragia - o nouă metodă a grupării Al-Qaida

379
Al-Qaida din Peninsula Arabică susține că tentativele sale de a arunca în aer pachete-capcană la bordul a două avioane-cargo cu destinația SUA au costat doar puțin peste 3.000 de euro, potrivit unor centre pentru supravegherea organizațiilor teroriste, citate de Sunday Express în ediția online.
Potrivit informațiilor preluate și de Agenția Mediafax, într-o ediție a revistei online Inspire, cu sediul la Yemen, organizația teroristă dă detalii despre această operațiune numită Hemoragia, descoperită la sfârșitul lunii octombrie de autoritățile din Dubai și East Midlands, în Marea Britanie. Ea subliniază că pentru punerea ei în aplicare au fost folosite obiecte uzuale, cum ar fi telefoane mobile Nokia și două cartușe de imprimantă HP umplute cu un explozibil organic.
Organizația susține că folosirea aceleiași metode a provocat prăbușirea unui avion-cargo în Dubai, în timp ce oficialii americani susțin că atunci a fost vorba despre un accident, nu despre un act terorist.
Gruparea teroristă înscrie Operațiunea Hemoragia într-o nouă strategie - de înlocuire a atacurilor spectaculoase cu atacuri de proporții mai mici împotriva economiei americane, potrivit unor informații furnizate de Ben Venske, de la IntelCentre, și de centrul SITE de monitorizare a grupărilor teroriste, citate și de Agenția "Mediafax".
"Pentru a învinge America nu avem nevoie de un atac de proporții. Având în vedere fobia în domeniul securității care s-a extins în America, este mai fezabilă organizarea de atacuri de proporții mai mici, care implică actori mai puțini și mai puțin timp pentru pregătirea lor", susțin autorii revistei.
Pachetele-capcană descoperite recent aveau scopul de a produce daune economice și nu victime, potrivit unui autor prezentat ca directorul de operațiuni externe al grupării teroriste.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 20 Noiembrie 2010
Stire din Actual : Rusia, vânzări record de armament
Pagina a fost generata in 1.5584 secunde