Rusia pune condiții în privința colaborării cu NATO la scutul antirachetă

300
Președintele rus, Dmitri Medvedev, a avertizat sâmbătă că răspunsul pozitiv dat de Rusia Alianței Nord-Atlantice, pe tema cooperării în proiectul scutului antirachetă în Europa, este condiționat de calitatea acestei colaborări, scrie Agenția Mediafax.
"Rusia trebuie încă să își facă o idee definitivă în legătură cu viitorul sistem antirachetă european", a spus Medvedev, întrebat în legătură cu rezultatele acordului încheiat sâmbătă la Lisabona, în timpul summitului NATO-Rusia.
"Europenilor le revine sarcina de a stabili care este rolul lor și cum vor să arate inițial scutul antirachetă; și noi, la rândul nostru, ar trebui să reflectăm la locul pe care îl vom ocupa", a afirmat Medvedev, care s-a declarat însă "mai optimist după acest summit decât anterior".
"Participarea noastră trebuie să fie absolut egală" cu cea a celorlalți, ea "trebuie să fie cea a unui partener, nu poate să fie altfel", a adăugat el.
"Sau participăm deplin și facem schimb de informații, suntem însărcinați să rezolvăm o anumită problemă, sau nu participăm la nimic", a mai precizat Medvedev, sugerând că Moscova nu va accepta să fie o simplă completare a sistemului NATO.
Pentru NATO, nu se pune deocamdată problema unui sistem integrat cu Rusia, ci a unei legături între propriul său scut - bazat în principal pe tehnologia americană - și cel al Moscovei, constând într-un schimb de informații și proceduri de alertă reciprocă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 20 Noiembrie 2010
Stire din Actual : Rusia, vânzări record de armament
Pagina a fost generata in 1.7584 secunde