Osama, trădat de egiptenii conduși de al-Zawahiri

619
Egiptenii din al-Qaida, conduși de numărul doi al rețelei, Ayman al-Zawahiri, i-ar fi ajutat pe americani să ajungă la Osama ben Laden, din cauza divergențelor dintre cei doi lideri, potrivit presei saudite. Citând "o sursă regională cu legături strânse cu lupta antiterorism", presa din Arabia Saudită afirmă că mesagerul pe care serviciile americane de informații îl urmăreau și care le-a permis să îl găsească pe ben Laden lucra, de fapt, pentru Zawahiri.
Potrivit publicației al-Watan, curierul era pakistanez, nu kuweitian. El i-ar fi condus pe americani la vila în care se ascundea liderul al-Qaida, lăsându-i să creadă că nu știa că este pus sub urmărire. "Egiptenii din al-Qaida, care conduc, de fapt, rețeaua, au încercat să preia controlul asupra al-Qaida după ce ben Laden s-a îmbolnăvit, în 2004", afirmă cotidianul.
Ei l-ar fi convins pe ben Laden să părăsească zonele tribale pakistaneze din nord-vest, bastion al aliaților talibani, și să se refugieze la Abottabad, unde a fost ucis, duminică, de un comando american.
Al-Watan afirmă că, după întoarcerea din Iran, toamna trecută, a unuia dintre liderii rețelei, egipteanul Saif al-Adl, egiptenii din gruparea teroristă au pus la punct un plan pentru a-l lichida discret pe ben Laden.
După moartea acestuia, al-Zawahiri, în vârstă de 59 de ani, devine principalul șef al organizației.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 03 Mai 2011
Stire din Actual : Osama ben Laden a fost ucis
Pagina a fost generata in 0.7525 secunde