Oscar Pistorius, eliberat după un an de închisoare

65
Oscar Pistorius, eliberat după un an de închisoare - gtyoscarpistoriuskab14032116x999-1445322857.jpg
Fostul campion paralimpic sud-african la atletism Oscar Pistorius a fost eliberat condiționat, aseară, după ce a efectuat doar un an de închisoare din cei cinci la care fusese condamnat pentru uciderea prietenei sale, în data de 14 februarie 2013.


Pistorius (28 ani), pus în libertate cu o zi mai devreme față de cât anunțaseră autoritățile, va avea un regim de arest la domiciliu.

Imediat după ce a fost eliberat, Oscar s-a deplasat la domiciliul unchiului său Arnold Pistorius, la Pretoria, a anunțat Anneliese Burgess, purtătoarea de cuvânt a familiei, ''care s-a reunit în liniște''. Un comunicat de presă va fi difuzat în cursul zilei de marți.

''Conducerea închisorii din Pretoria a confirmat că Oscar Pistorius a fost pus sub supraveghere corecțională în această noapte'', a a indicat Manelisi Wolela, purtătorul de cuvânt al serviciilor penitenciare, într-un comunicat remis AFP.

Comisia de eliberări condiționate se pronunțase în favoarea eliberării lui Pistorius încă din data de 21 august, dar ministrul de Justiția a făcut apel.

Oscar Pistorius nu va scăpa însă de justiție, deoarece parchetul a făcut apel împotriva condamnării sale pentru ''ucidere involuntară'' și cere ca faptele să fie încadrate la ''crimă''. Acest nou proces va debuta pe 3 noiembrie, la Curtea Supremă de Apel, care poate să modifice verdictul inițial și să-l condamne pe Pistorius la o pedeapsă mai grea sau să decidă retrimiterea procesului la prima instanță, scrie Agerpres.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2641 secunde