Papa și-a început turneul în Mexic și Cuba

421
Papa Benedict al XVI-lea a plecat, vineri dimineața, în jurul orei 08.45 GMT (10.45 ora României), de pe aeroportul Fiumicino din Roma, pentru un turneu de șase zile în Mexic și Cuba.

Papa a ajuns la aeroport la ora 08.20 GMT (10.20 ora României), la bordul unui elicopter al forțelor aeriene italiene și a fost salutat în special de premierul italian Mario Monti.

Delegația Papei este formată din membri ai gărzii de securitate, din medicul său personal și mai mulți prelați de rang înalt, între care cardinalul Tarcisio Bertone, secretarul de Stat și numărul doi în ierarhia Vaticanului, și monseniorul Dominique Mamberti, "ministrul Afacerilor Externe" al Papei Benedict al XVI-lea. El va fi însoțit și de 76 de jurnaliști.

Papa va avea un program redus, cu o lună înainte de a împlini 85 de ani, și va vizita cinci orașe - Silao, Leon și Guanajuato, din centrul Mexicului (în perioada 23-26 martie), apoi Santiago de Cuba și Havana (26-28 martie) - pentru o a doua deplasare în America Latină în șapte ani de pontificat, după vizita în Brazilia în 2007.

În Mexic, unde lupta împotriva traficului de droguri s-a soldat cu 50.000 de morți în cinci ani, Benedict al XVI-lea este deosebit de așteptat pentru cuvintele pe care le va rosti pentru a condamna violența traficanților de droguri, dintre care unii pretind că sunt catolici.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.198 secunde