PD-L și PSD Constanța pornesc pe picior de egalitate în campania pentru europarlamentare

738

Articole de la același autor

Liderul pedeliștilor constănțeni, senatorul Mircea Banias, anunța în cadrul unei conferințe de presă susținute la finalul săptămânii trecute a comandat un sondaj de opinie în județ pentru a afla cum se poziționează partidul înainte de demararea campaniei pentru europarlamentare. Așa cum a declarat ieri Mircea Banias, din rezultatele preliminare ale sondajului, reiese că PD-L și PSD Constanța au același procent, cu mențiunea că datele oficiale, exacte, vor fi făcute publice și analizate în cadrul unei conferințe de presă în cursul acestei săptămâni. De precizat este că, potrivit declarațiilor președintelui pedeliștilor constănțeni, "rezultatul este unul pozitiv, dacă se ține cont că diferența dintre PD-L și PSD era, la alegerile locale de anul trecut, de 40%, în vreme ce, la cele parlamentare, de 20%". În acest sens, Banias a comentat: "Deși în timpul campaniei se pot întâmpla multe, pornim la drum cu un moral bun, e un rezultat pozitiv".
Potrivit unor surse din interiorul partidului, se pare că atât PSD, cât și PD-L Constanța au fost girate de constănțenii chestionați cu câte 30 de procente. Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1.000 de persoane, dintre care 450 din municipiul Constanța, iar restul de 550 din localitățile din județ. Totodată, pe lângă problema poziționării celor două partide de guvernare în ochii electoratului con-stănțean, sondajul de opinie a inclus și întrebări despre așteptările cetățenilor din Constanța de la actuala clasă politică, îndeosebi de la partidele care fac parte, în momentul de față, din Executiv, despre personalitățile politice tomitane, dar și despre șansele Elenei Băsescu de a accede în Parlamentul European. Din acest punct de vedere, Banias a declarat că din sondaj "reiese că procentul cu care este cotată Elena Băsescu i-ar permite lejer un loc în Parlamentul European".
Cât despre un pronostic în ceea ce privește rezultatele pedeliștilor constănțeni la alegerile europarlamentare, senatorul PD-L a declarat: "Sunt convins că va câștiga acela care își va mobiliza cel mai bine alegătorii".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2034 secunde