Pentagonul anchetează scurgeri de informații spre Hollywood despre eliminarea lui Osama ben Laden

2164
1
Pentagonul anchetează scurgeri de informații spre Hollywood despre eliminarea lui Osama ben Laden - osamabinladen1304308409-1325783960.jpg
Departamentul american al Apărării anchetează posibile scurgeri interne de informații către regizori de la Hollywood care pregătesc un film despre eliminarea lui Osama ben Laden, fostul lider al rețelei teroriste Al-Qaida, informează Mediafax.

Regizoarea Kathryn Bigelow lucrează la un proiect cinematografic despre uciderea lui Osama ben Laden în raidul trupelor speciale americane efectuat în mai în orașul pakistanez Abbottabad.

Președintele Comisiei pentru Securitate Internă a Camerei Reprezentanților, republicanul Peter King, se teme că regizoarea și scenaristul Mark Boal, care s-au întâlnit cu oficiali de rang înalt de la Pentagon, ar putea avea acces la informații secrete ale operațiunii americane. King a cerut Pentagonului și CIA să inițieze o anchetă în acest caz.

King a trimis, joi, presei americane o notă internă în care anunța că Inspecția Generală a Departamentului Apărării va declanșa o anchetă în acest caz. "Investigația se va referi la acțiuni de comunicare ale angajaților Departamentului Apărării în relația cu regizori", a precizat Pentagonul.

Conform congresmanului, filmul ar urma să aibă premiera în octombrie 2012, cu puțin timp înaintea scrutinului prezidențial din 6 noiembrie, în care Barack Obama candidează pentru un nou mandat. Eliminarea liderului Al-Qaida este una din principalele reușite în materie de politică externă și securitate ale lui Barack Obama.

Comentează știrea

XQXQTqabUp
10 februarie 2012
ZvtyIQfbUc

Vai slueftul meu! O adevarata nebunie! Mie nu cred ca mi s-ar fi parut asa amuzant, cred ca mi-ar fi fost cam frica... :P

Articole pe aceeași temă

Luni, 05 Septembrie 2011
Stire din Monden : Cele mai cool mămici de la Hollywood
Pagina a fost generata in 1.0853 secunde