Orașul din județul Constanța care se va înrudi cu Hollywood

895
1
Reprezentanții Primăriei Murfatlar au lansat, ieri, un proiect prin care orașul va fi promovat din punct de vedere turistic, numele localității urmând să fie scris cu litere volumetrice la fel ca la Hollywood.

Proiectul va fi implementat în 15 luni și poartă titlul de "Utilizarea responsabilă a resurselor naturale și încurajarea dezvoltării durabile a formelor alternative de turism".

Concret, proiectul este unul transfrontalier și se va derula în par-teneriat cu localitatea bulgărească General Toshevo.

Lansarea proiectului a avut loc, ieri, la sediul Primăriei din Murfatlar. La acțiune au fost prezenți ca reprezentanți ai părții române, primarul orașului, Gheorghe Cojocaru, Mihaela Clincu și alți angajați ai primăriei, iar ca reprezentanți ai părții bulgare au fost prezenți primarul municipiului General Toshevo, Dimitar Mihailov, și coordonatorul proiectului, Valentin Dimitrov.

În cadrul întâlnirii de ieri, cele două părți au dezbătut obiectivul general al proiectului și au luat în vedere și rezultatele preconizate ale acestuia.

Printre altele, managerul de proiect, Mihaela Clincu, a precizat că acesta face parte din Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013, cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltarea Regională. Ea a spus că valoarea totală eligibilă este de 1.063.235,10 euro.

"Obiectivul general al proiectului constă în identificarea potențialului turistic al ambelor regiuni și crearea unui sistem de informare care să le descrie bogatele resurse naturale. Totodată, se urmărește îmbunătățirea nivelului de informare și de interes al turiștilor. Infrastructura turistică va fi modernizată și va fi îmbunătățit accesul la obiectivele turistice naturale pentru dezvoltarea turistică durabilă în regiune", a explicat Mihaela Clincu.

La rândul lui, primarul orașului Murfatlar, Gheorghe Cojocaru, a declarat că, în cadrul acestui proiect, urmează ca numele localității să fie scris cu litere volumetrice. Literele vor avea șase metri înălțime și vor fi montate pe versantul de nord al dealului Tibisir din Murfatlar pentru a putea fi văzute din orice colț al orașului. Astfel, autoritatea locală imită ideea americanilor de la Hollywood, deoarece își dorește promovarea localității și creșterea atractivității sale din punct de vedere turistic, fiind primul oraș din județul Constanța care implementează un astfel de proiect ce cuprinde litere volumetrice.

Pe lângă acestea, urmează să mai fie montate șase indicatoare turistice și nouă totemuri. Totodată, se va amenaja un centru de informare turistică și se vor crea trasee turistice în zonă.

Comentează știrea

Black
3 august 2011
Aiureli

Nu reiese din articol cum se va "înrudi" Murfatlarul cu Hollywood. Îmi pare rău Carmen MOCANU, dar dacă noi doi ne-am îmbrăca în aceeași combinație de culori ar însemna că suntem rude? Aaa ... s-au gândit băieții din Murfatlar să-și scrie numele pe deal, asta-i altceva. Mai bine scriai despre viitoarele trasee turistice pe care vor să le promoveze. Vax!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3184 secunde