Percheziţii de amploare! Mai multe persoane, cercetate pentru ÎNȘELĂCIUNE ȘI SPĂLAREA BANILOR

250
1
Percheziţii de amploare! Mai multe persoane, cercetate pentru ÎNȘELĂCIUNE ȘI SPĂLAREA BANILOR - 646x404-1658818695.jpg

Articole recomandate

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, au efectuat şase percheziții domiciliare, la locuințele a şase persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune și spălarea banilor.


Cauza penală a fost deschisă în urma transmiterii de către autoritățile din Spania a unui ordin european de anchetă, care privește mai mulți cetățeni români cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune și spălarea banilor.


Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite ar fi fost implicate în deschiderea unui număr mare de conturi bancare, ce ar fi fost folosite ulterior pentru diferite transferuri de bani, obținuți prin inducerea în eroare a unor persoane, prin postarea de anunțuri fictive.


În cauză, a fost cauzat un prejudiciu de aproximativ 3.000.000 de euro.


În urma perchezițiilor, au fost ridicate 4 stick-uri de memorie, 3 laptop-uri, 2 telefoane și 16 cartele SIM/suporturi cartelă.


Persoanele bănuite au fost conduse, în baza mandatelor de aducere, la sediile S.C.C.O. Vâlcea și B.C.C.O. Pitești, în vederea audierii.


La activități, au participat polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – S.C.C.I., polițiști din cadrul serviciilor de combatere a criminalității organizate Vâlcea și Sibiu, 4 reprezentanți ai Ambasadei Spaniei la București și ai autorităților din Spania, precum și un reprezentant al EUROPOL.


Acțiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și al Inspectoratului Județean de Jandarmi „General de brigadă Ștefan Buterez” Vâlcea.


"Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.', anunţă Poliţia Română.




Comentează știrea

fani
26 iulie 2022
hotia

Mai PUTINE persoane jefuiesc la vedere banul public si nu sunt cercetate ! Oare de ce ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4262 secunde